Treci la conținutul principal

Remedii dovedite pentru durerile în gât

O durere în gât, indiferent de cauză, poate fi foarte supărătoare. Lipsa poftei de mâncare, dificultăți la înghițire, disconfort, răgușeală - acestea sunt simptomele cu care pacienții se prezintă foarte des la un medic. Aflați cum să aveți grijă de starea mucoasei gâtului, să calmați durerea și să susțineți organismul în lupta împotriva infecțiilor.

Remedii dovedite pentru durerile în gât

Durere în gât – ce o poate provoca?

Infecțiile virale sezoniere, cum ar fi răceala și gripa, sunt cele mai frecvente cauze ale durerii în gât. Durerea în gât este tipică în special pentru răceli, dar poate însoți și gripa, care se caracterizează și printr-o tuse uscată [1]. Durerea în gât este un simptom al faringitei, precum și al infecțiilor bacteriene precum angina, amigdalita sau infecțiile fungice [2]. Când apare o durere în gât, este indicat să solicitați sfatul medicului, mai ales în cazul copiilor. Diagnosticul precis și recomandările de tratament vor accelera recuperarea și vor ajuta la evitarea complicațiilor.

Remedii la domiciliu pentru o durere în gât

Cauza imediată a durerii în gât este inflamația și iritarea membranei mucoase. Remediile la domiciliu, care sunt folosite de ani de zile și sunt considerate în mod tradițional dovedite, au ca scop atenuarea simptomelor prin efecte antiseptice, analgezice și regeneratoare asupra mucoasei gâtului. În primul rând, printre remediile de acasă pentru durerile în gât trebuie menționată gargara făcută cu apă caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu [3]. Aceasta este o modalitate bună de a ameliora inflamația și de a reduce durerea. Pentru hidratarea și regenerarea mucoasei, este de ajutor mierea de albine, care este excelentă și pentru tuse [4]. Totuși, nu uitați să nu dați miere copiilor sub 1 an. Remediile de acasă pentru durerea în gât cu gripă și răceală includ și consumul de băuturi calde, de preferință ceaiuri din plante cu adaos de miere. Băuturile și alimentele reci sunt recomandate pentru faringită - acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii și inflamației mucoasei [5]. Când vă confruntați cu dureri în gât, evitați orice factor care provoacă iritații suplimentare ale mucoaselor (condimente iuţi, fum de țigară). De asemenea, este indicat să avem grijă de umiditatea corespunzătoare a aerului din încăperile în care locuim, ceea ce favorizează starea bună a membranei mucoase a gâtului și a căilor respiratorii superioare.

Preparate de la farmacie pentru durere în gât - ce să alegeți ?

Să lăsăm medicului alegerea medicamentelor pentru dureri în gât. În ceea ce privește medicamentele fără prescripție medicală, se pot administra analgezice și medicamente antiinflamatoare în caz de durere în gât cauzată de o infecție, precum și antipiretice în caz de temperatură ridicată [5]. Pentru a susține starea membranelor mucoase ale gâtului, puteți lua sirop natural TheraTuss ProNatural, ale cărui ingrediente creează un strat protector pe membrana mucoasă, care face ca mucoasa să fie mai puțin susceptibilă la factorii care provoacă iritații și inflamații. Siropul TheraTuss ProNatural poate fi administrat și copiilor de la vârsta de 1 an. Va fi de ajutor atât pentru durerea în gât, cât și în cazul tusei uscate sau umede. Să ne amintim că dacă afecțiunile nu dispar după câteva zile sau dacă durerea în gât devine mai puternică și apar alte simptome tulburătoare (febră mare, dificultăți la înghițire), trebuie să consultați imediat un medic.