Treci la conținutul principal

Ce să faceți când vă simțiti mai rău?

A vă simți rău poate avea multe motive diferite. Toamna și iarna, cele mai frecvente sunt infecțiile virale ale căilor respiratorii superioare, uneori și infecțiile bacteriene precum faringita sau sinuzita. Cum să faceți față primelor simptome ale infecției? Sunt eficiente remediile casnice folosite în mod tradițional pentru răceli și gripă? Vom încerca să oferim câteva informații utile.

Ce să faceți când vă simțiti mai rău?

Simptome mai grave de răceală și gripă - ce puteți face?

Răceala și gripa sunt infecții virale cu simptome similare, deși au grade diferite de severitate (de obicei mai puțin severe la răceala comună, mai severe în gripă) și sunt cauzate de diferite tipuri de virusuri [1]. Gripa se caracterizează printr-un debut brusc și simptome severe, cum ar fi febră mare, dureri musculare, dureri de cap, dureri osoase și articulare, tuse uscată și uneori dureri în gât [2]. . Aceste simptome se agravează de obicei treptat [3]. Infecțiile virale ale tractului respirator superior sunt tratate în primul rând simptomatic, atenuând simptomele [4]. Se recomandă să vă odihniți și să beți multe lichide, de preferință 6-8 pahare de apă sau ceai pe zi [4]. Scopul principal este de a susține apărarea organismului și ameliorarea simptomelor precum durerea în gât sau tusea. Este util să clătiți gâtul cu apă caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu, să faceți inhalații cu soluție salină, care hidratează mucoasa și facilitează respirația. Mierea poate fi utilă și pentru durerea în gât și tusea uscată - nu uitați, totuși, să nu o dați copiilor înainte de vârsta de 1 an. Starea mucoaselor căilor respiratorii superioare va fi susținută și de administrarea unui sirop natural cum este TheraTuss Pronatural, care vă aduce alinare în tusea uscată și tusea umedă.

Ce să faceți dacă motivul pentru starea dumneavoastră proastă este o infecție bacteriană?

Complicațiile sunt posibile în ambele cazuri, dar sunt mai grave în cazul gripei. Fiți vigilenți și consultați un medic dacă simptomele se agravează sau secrețiile căilor respiratorii superioare își schimbă culoarea. Acest lucru poate indica o infecție bacteriană și necesitatea antibioticelor.. Diagnosticul trebuie pus întotdeauna de către medic, care decide și asupra folosirii antibioticelor. Să ne amintim că în infecțiile virale nu se administrează antibiotice [5] și, de obicei, este dificil pentru un pacient să distingă cu exactitate tipul de infecție. În cazul unei infecții bacteriene a tractului respirator, indiferent de utilizarea terapiei cu antibiotice, starea membranei mucoase trebuie susținută suplimentar. Remediile casnice deja discutate și folosirea siropului din plante TheraTuss ProNatural vor funcționa în acest scop.

Când este nevoie de îngrijiri medicale urgente?

Mulți oameni tind să minimizeze simptomele răcelii comune. Există o credință larg răspândită că acest tip de infecție dispare de la sine, iar tratamentul poate fi limitat la analgezice și antipiretice fără prescripție medicală. Cu toate acestea, dacă simptomele nu se ameliorează după câteva zile, sau se agravează cu febră mare, durere severă, senzație de durere în piept și/sau dificultăți de respirație, este un semnal că ar trebui să consultați urgent un medic. De asemenea, este recomandată o vizită la pediatru atunci când copilul se simte mai rău și are simptome de infecție.

Răceala, cu excepția cazului în care simptomele se agravează, poate fi tratată folosind medicamente fără prescripție medicală și remedii la domiciliu. Cu toate acestea, gripa este o boală gravă și se recomandă consultarea unui medic care va evalua severitatea simptomelor și va prescrie tratamentul adecvat. Trebuie să consultați medicul mai ales dacă copilul prezintă semne de infecție. Durerea toracică sau dificultăți de respirație și/sau înghițire și alte simptome îngrijorătoare necesită, de asemenea, consultarea urgentă a unui medic.